Het kloppende hart van Grave

De st.-Elisabeth in vestingstad Grave is één van de mooiste kerken van Brabant, misschien zelfs van Nederland. Haar uitstraling is internationaal. Zij is een ‘levend’ monument, omdat het niet alleen nationaal erf-goed is. Deze kerk heeft een prominente plaats in de harten van de mensen, als parochiekerk, maar ook als een baken in moeilijke tijden. Dagelijks lopen talloze mensen in en uit, getuige de talloze kaarsen die in de dagkapel branden. Het is ondenkbaar, dat onze kinderen en kleinkinderen hier niet van genieten.

De grootscheepse restauratie van ongeveer zeven jaar, die officieel in 1981 met een prachtig resultaat is afgesloten, heeft de st.-Elisabeth van ondergang en sluiting gered. Om te zorgen dat de kerk overeind blijft is de stichting ‘Restauratie Elisabeth Grave’ opgericht.
Het Nationaal Monument st.-Elisabeth gaat echter alsnog verloren wanneer we niet voortdurend waken over haar conditie.

Daarom zet deze stichting zich in voor de instandhouding van dit majestueuze gebouw. Immers, alleen als wij met z’n allen rond de st.-Elisabeth staan, zorgen we ervoor dat deze statige bisschopskerk behouden blijft voor volgende generaties.

Op deze site vindt u informatie over het prachtige monument st.-Elisabeth: bouwen en herbouwen, feiten en verhalen, verval en herstel…, veel over het verleden van dit ‘huis van geloof, gemeenschap en gemeenschappelijke geschiedenis’. Juist om de kapittelkerk een goede toekomst te geven.