Hansko Broeksteeg nieuwe voorzitter

Op 30 mei 2023 is Hansko Broeksteeg aangesteld als de nieuwe voorzitter van de stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave. Hansko is in het dagelijks leven hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Als inwoner van de Graafse binnenstad en zelf woonachtig in een monumentale stadsboederij weet hij maar al te goed wat het betekent om erfgoed te bezitten. En vooral ook wat nodig is voor om het te behouden, te conserveren voor vandaag en in de toekomst. Nu neemt hij als voorzitter de uitdaging aan om verantwoordelijkheid te dragen voor het meest prominente gebouw van Grave, de Sint-Elisabethkerk.

De overige leden van het stichtingsbestuur zijn blij dat Hansko ja heeft gezegd tegen de ambitieuze doelstelling van het uitvoeren van een plan voor groot onderhoud vóór 2026 én de uitdaging van het vergroten van het financieel en maatschappelijk draagvlak voor de doelstellingen van de stichting. Met groot vertrouwen zien zij uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter.