Eerste Graafse Orgeldrive succesvol verlopen

Zondag 4 maart jl. was het gezellig druk in de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck. Zo’n 20 teams namen vanaf 11 uur deel aan de Eerste Graafse Orgeldrive, een bridgedrive georganiseerd door de Stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave.

Er kan teruggezien worden op een gezellige en geslaagde dag waarbij de sportieve strijd over zes speelrondes rond het middaguur werd onderbroken door een uitstekend verzorgde lunch. Na afloop van de laatste speelronde waren het Thea en Paul van Rensch die zich met een score van 63 procent winnaar mochten noemen van de bridgedrive.

De opbrengst van de drive – zo’n 700 euro – is bestemd voor het plan om te komen tot reconstructie van het rugwerk van het monumentale Smitsorgel in de Sint-Elisabethkerk. Omdat dit plan niet van de ene op het andere moment tot uitvoering kan worden gebracht, hoopt de stichting dat de bridgedrive geen eenmalige activiteit is maar het begin van een nieuwe traditie. Als afgegaan mag worden op de reacties van afgelopen zondag komt dat wel goed.

Het bestuur van de stichting zegt iedereen ‘Hartelijk dank’ die de drive mogelijk heeft gemaakt door hand- en spandiensten, de bridgeteams en de (vrijwilligers van de) sociëteit voor de genoten gastvrijheid.

Opperste concentratie tijdens de Eerste Graafse Orgeldrive